Bokhistoriske studier i Landslovens periferi

I opptakten til 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov har Nasjonalbiblioteket utgitt to antologier i skriftserien Notabene. Mandag 14. oktober kommer Mette Witting til NBBS og forteller om sine forskningsartikler i antologiene, hvor hun utforsker materiale knyttet til landsloven i Nasjonalbibliotekets samling av manuskripter.

I den første artikkelen har hun kartlagt Nasjonalbibliotekets samling av kilder til landsloven, og undersøkt disse manuskriptenes vei inn i bibliotekets samling. For det ene av de eldste manuskriptene ble det en kronglete og lærerik undersøkelse.
I den neste artikkelen har hun brukt Rudolf Keyser og Peter Andreas Munchs håndskrevne avskrifter av landslovs-manuskriptene i svenske og danske arkiver som utgangspunkt til å undersøke utgivelseprosessen bak bokverket Norges gamle Love, b. 1–5.
Mette Wittings bidrag i antologiene springer ut av hennes stilling som forskningsbibliotekar i Nasjonalbibliotekets Seksjon for sjeldne bøker og privatarkiv.
Møtet er i «Halvbroren» i Nasjonalbiblioteket i Oslo, inngang fra Observatoriegaten, mandag 14. oktober kl. 18:00. Gratis adgang og åpent for alle!